„Gotuj z klasą” - konkurs uczniów szkół rolniczych o profilu gastronomicznym

Obszar tematyczny
  • Kształcenie zawodowe
Typ zasobu Artykuły
Tytuł „Gotuj z klasą” - konkurs uczniów szkół rolniczych o profilu gastronomicznym
Etap edukacyjny
  • IV etap edukacji
Opis

„Gotuj z klasą” - konkurs uczniów szkół rolniczych o profilu gastronomicznym   


Dnia 10 stycznia 2017 r. odbył się w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sejnach etap szkolny konkursu kulinarnego „GOTUJ Z KLASĄ”.  W zmaganiach konkursu, objętego patronatem Urzędu Marszałkowskiego w Białymstoku, wzięły udział cztery 2-osobowe zespoły, które wykonały potrawy regionalne (zupy, dania główne oraz desery). Komisja miała trudne zadanie, aby wybrać najlepsze potrawy. Pierwsze miejsce zajęły dziewczęta z kl. III PT – Daiwa Suszczewicz i Weronika Rutkowska. One będą reprezentować szkołę w etapie wojewódzkim, który odbędzie się w marcu  w Białymstoku.

  

Zwycięski zespół w nagrodę odbędzie praktyki lub staż pod okiem dobrego kucharza. Życzymy dziewczętom powodzenia!

Iwona Rapczyńska  - Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sejnach

Autor Iwona Rapczyńska - Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sejnach
Zgłoszone przez Andrzej Staszczyk - Centrum Edukacji Nauczycieli w Suwałkach

Dodana: 23 styczeń 2018 17:08

Zmodyfikowana: 23 styczeń 2018 17:08