"Kuchnia molecoolarna" - gotowanie, eksperymentowanie i doświadczanie w przedmiotach przyrodniczych

Forma doskonalenia zajęcia warsztatowe
Obszary edukacyjne Edukacja matematyczna
Tytuł "Kuchnia molecoolarna" - gotowanie, eksperymentowanie i doświadczanie w przedmiotach przyrodniczych
Opis

Zajęcia warsztatowe poświęcone własnoręcznemu eksperymentowaniu w tematyce kuchni molekularnej: makaron z napoju owocowego (zjawisko żelowania w aspekcie diet); sferyfikacja typu "kawior" (wytrącanie osadów na talerzu); odwrócone kuleczkowanie (tworzenie dużych dietetycznych sfer); egzoenergetyczny deser (spalanie alkoholu w aspekcie spożywczym).

TERMINY:

25.04.2018 r., godz. 15.30

MIEJSCE REALIZACJI ZAJĘĆ:

ODN w Łomży

WYMIAR GODZIN:  4

Odpłatność: 40 zł

Instytucja organizująca Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Łomży, Plac Tadeusza Kościuszki 2 18-400 Łomża tel. 86 216 42 17
Miejsce realizacji ODN w Łomży
Obszar działania
  • zambrowski
  • wysokomazowiecki
  • suwalski
  • sokólski
  • siemiatycki
  • sejneński
  • moniecki
  • łomżyński
  • kolneński
  • hajnowski
  • grajewski
  • bielski
  • białostocki
  • augustowski
  • m. Suwałki
  • m. Łomża
  • m. Białystok
Termin rozpoczęcia 2018-04-25
Adresaci nauczyciele chemii, biologii, fizykii i przyrody wszystkich typów szkół
Organizator/ osoba do kontaktu Dorota Kozioł
Koszt Płatny

Dodana: 11 styczeń 2018 13:18

Zmodyfikowana: 11 styczeń 2018 13:18